Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. DuckDuckGo gebruikt Apple Maps in zoekresultaten
  De privacyvriendelijke zoekmachine DuckDuckGo heeft plattegronden van Apple Maps geïntegreerd. Bepaalde zoekresultaten tonen relevante locaties, zonder dat de privacy van gebruikers in het geding zou zijn.
 2. ING heeft storing met internetbankieren en geldautomaten
  De ING heeft dinsdagavond een omvangrijke storing, waardoor klanten de Mijn ING-dienst voor internetbankieren en de app niet kunnen gebruiken. Ook zijn er problemen met betaalpassen en geldautomaten
 3. Sony kondigt A6400-systeemcamera met snelle autofocus aan
  Sony maakt in februari een nieuwe systeemcamera beschikbaar: de A6400. De camera met 24,2-megapixelsensor heeft een kantelbaar touchscreen en biedt automatische scherpstelling in 0,02 seconde.
 4. Gerucht: Intel gaat Core i9-9990XE met 5GHz alleen via veiling verkopen
  Intel gaat een Core i9-9990XE met veertien cores en maximale boostkloksnelheid van 5GHz uitbrengen, maar deze niet via winkels leveren, volgens AnandTech. Systeembouwers zouden op de processor kunnen bieden.
 5. MacBook Pro 2018-gebruikers klagen over gebrekkige spatiebalk
  Verschillende gebruikers ervaren problemen met de spatiebalk van hun MacBook Pro van halverwege 2018. Die laptops hebben een toetsenbord met Butterfly-mechanisme van de derde generatie, die verbetering moet bieden ten opzichte van eerdere generaties.
 6. Netflix verhoogt prijzen met 13 tot 18 procent in de VS
  Netflix heeft nieuwe prijsverhogingen aangekondigd voor Amerikaanse klanten. De maandprijzen van de drie abonnementen gaan met enkele dollars omhoog. Het tarief voor het Standaard-abonnement stijgt procentueel gezien het meest.
 7. Fairphone onderzoekt mogelijkheid Android 8-update voor Fairphone 2
  Het Nederlandse Fairphone onderzoekt de mogelijkheid om zonder ondersteuning van Qualcomm opnieuw een Android-update uit te brengen voor zijn Fairphone 2, die op de niet langer ondersteunde Snapdragon 801 draait. Het gaat ditmaal om Android 8 Oreo.
 8. CAI Harderwijk legt glasvezel aan in buitengebied zonder extra vergoedingskosten
  Stichting CAI Harderwijk begint met het aanleggen van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Harderwijk. Afnemers hoeven hier geen extra vergoeding voor te betalen. De stichting heeft het lokale glasvezelnetwerk van Harderwijk inmiddels weer volledig in handen.
 9. 'Microsoft werkt aan compatibiliteit Windows met vouwbare schermen'
  Microsoft werkt naar verluidt aan de nodige aanpassingen om Windows te laten werken op apparaten met vouwbare en dubbele schermen. Volgens bronnen van The Verge is dit gebied voor Microsoft belangrijk en wordt er veel geld in gestopt.
 10. Huawei-oprichter ontkent spionage voor Chinese overheid
  Huawei-oprichter Ren Zhengfei is in de openbaarheid getreden om te ontkennen dat Huawei namens de Chinese regering aan spionage doet. Dat Ren in het openbaar spreekt, is zeldzaam. De laatste keer was in 2016.