Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Imec vergroot energiedichtheid solidstateaccu naar 400Wh per liter
  Het Belgische technologie-instituut imec heeft een energiedichtheid van 400Wh per liter bereikt op basis van lithiummetaalcellen van een solidstateaccu. Dat is een verdubbeling ten opzichte van wat het Leuvense instituut een jaar geleden haalde.
 2. Facebook onthult wereldwijd Libra-betaalmiddel op basis van blockchain - update
  Facebook heeft dinsdag met diverse partners het Libra-betaalmiddel en de Calibra-dienst onthuld. Via een app kunnen gebruikers elkaar betalen 'net zo makkelijk als het sturen van berichten'. WhatsApp en Facebook Messenger krijgen er in 2020 standaard ondersteuning voor.
 3. Microsoft test Office-key op toetsenborden
  Microsoft test toetsenborden met een Office-key en sneltoetsen voor de kantoorsuite in Windows 10. Het bedrijf vraagt deelnemers aan de test wat ze van de toets vonden en of ze de sneltoetsen hebben gebruikt.
 4. Videodienst Flixster stopt per 31 oktober met diensten
  Videodienst Flixster stopt in Nederland. Vanaf 31 oktober zijn de website, apps en diensten van Flixster Video niet meer in Nederland te gebruiken. Gebruikers kunnen hun aangekochte video's migreren naar Google Play.
 5. Onderzoek: bijna 85 procent volwassen Nederlanders kijkt video-on-demand
  Bijna 85 procent van de volwassen Nederlanders kijkt video-on-demand. Dat is af te leiden uit cijfers van onderzoeksbureau Multiscope. Het aantal kijkers van video-on-demand ligt nog iets lager dan dat van lineaire tv.
 6. Ook Amerikaanse overheid waarschuwt voor gevaren BlueKeep-kwetsbaarheid
  De Amerikaanse overheid waarschuwt in navolging van bedrijven en inlichtingendiensten voor mogelijke 'WannaCry-achtige toestanden' naar aanleiding van de BlueKeep-kwetsbaarheid. Daarvoor is een patch beschikbaar, maar niet iedereen heeft die doorgevoerd.
 7. Analist Kuo: Apple brengt volgend jaar iPhone uit met kleiner scherm dan XS
  Apple zou werken aan een iPhone met kleiner scherm die volgend jaar moet uitkomen. Dat claimt analist Ming-Chi Kuo op basis van eigen informatie. Die iPhone met 5,4"-scherm volgt vermoedelijk de huidige lijn iPhones op met 5,8"-display.
 8. Google begint zelf met uitrol van rcs als vervanger van sms
  Google is begonnen met de uitrol van rcs, de opvolger van sms. Het bedrijf begint daarmee in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, maar later moet de feature ook beschikbaar komen in andere landen voor alle Android-toestellen.
 9. D66 en CDA willen dat waakhond toezicht gaat houden op gebruik algoritmes
  De Nederlandse politieke partijen D66 en CDA roepen het kabinet dinsdag in een motie op toezichthouder op te zetten die het gebruik van algoritmes bij de overheid in de gaten houdt. Nu is daar geen toezicht op.
 10. Patent van Microsoft toont stylus met dynamische oleddisplay
  Microsoft heeft een patent ingediend voor een stylus met daarin een ingebouwd oledscherm. Die zou op de Surface Pen komen te zitten waarmee gebruikers kunnen schrijven op hun tablets.