Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Battlefield V krijgt in de herfst vermoedelijk Japanse en Amerikaanse legers
  EA en DICE hebben een overzicht gegeven van wat voor gratis nieuwe content Battlefield V gaat krijgen tussen nu en de aankomende herfst. Het gaat om nieuwe spelmodi, maps en vermoedelijk ook nieuwe legers. Het lijkt erop dat het conflict tussen de VS en Japan in de herfst erbij komt.
 2. Tesla-browser gaat overstap naar Chromium maken
  De browser in Tesla-auto's krijgt een update en zal overgaan op de Chromium-basis waar Google Chrome ook op werkt. De huidige browser werkt niet al te snel en volgens ouder onderzoek wordt hij niet veel gebruikt.
 3. Colruyt gaat over op e-paper-prijsetiketten met nfc in alle 240 winkels
  Colruyt gaat zijn 240 supermarkten in België en Luxemburg uitrusten met elektronische prijsetiketten met nfc. Dit schept mogelijkheden voor de winkels om prijzen sneller aan te passen en voor klanten om meer informatie op te vragen met hun nfc-smartphone.
 4. Pocophone F1 en andere Xiaomi-telefoons krijgen betere integratie Google Lens
  Xiaomi-smartphones krijgen Google Lens in hun camera-apps. Dat betekent dat gebruikers van deze telefoons niet meer naar de losstaande Google Lens-app hoeven te navigeren om van die functies gebruik te maken.
 5. Europese politiekorpsen rollen illegale streamingdienst met 800 kanalen op
  Een samenwerkingsverbond tussen politie in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Letland, Nederland en Cyprus heeft geleid tot het oprollen van een netwerk van illegale videostreamingaanbieders. Elf datacentra zijn gesloten, voornamelijk in Spanje.
 6. Denuvo gaat zich op anti-cheatsoftware voor games richten
  Irdeto's Denuvo kondigt Anti-Cheat aan, software die moet voorkomen dat gamers valsspelen. De software zou onder andere van machine learning gebruik maken om cheaten te herkennen en te voorkomen.
 7. Microsoft bereidt grafische rekenmachine voor Windows voor
  Microsoft breidt de calculator in Windows mogelijk uit met grafische eigenschappen. Een idee hiervoor heeft de pre-productiestatus gekregen bij Microsofts Calculator-ontwikkelproject op GitHub.
 8. Archos brengt tablet met 21,5"-scherm voor interactieve bordspellen uit
  Archos heeft de Play Tab aangekondigd, een Android-tablet met 21,5"-scherm die onder andere bedoeld is om plat op tafel te leggen en vervolgens gezamenlijk digitale bordspellen te kunnen spelen.
 9. Adviseur EU-hof: Vooraf aangevinkte cookiemeldingen gelden niet als toestemming
  Websites die bezoekers vragen cookies te accepteren door middel van een keuzevakje, mogen dat vakje niet vooraf aanvinken, aldus een advies aan het het Europese Hof van Justitie. De gebruiker zou zo geen actieve toestemming hebben gegeven.
 10. Intel stopt met 'creditcardcomputers' Compute Cards
  Intel ontwikkelt geen nieuwe Compute Cards meer. Dit jaar blijft de fabrikant de pc's met creditcardformaat nog leveren en al verkochte Compute Cards ondersteunen, maar Intel lijkt er geen toekomst meer in te zien.